Etikettandlighet
Läst 2999 ggr
Fjäril
2013-06-07, 19:51

The man who stare at goats

En man i min studiegrupp rekommenderade mig att se den här filmen och förklarade att han läst och hört att den är "sanningsbaserad"? Han berättade också att media inte ville ta historien till sig varpå man valde att skapa en film om det istället? Har ni sett den?

"Det hela börjar med att journalisten Bob, spelad av Ewan McGregor, blir lämnad av sin fru och i ett försök att bevisa sitt mod åker han till Irak för att följa kriget. Väl där stöter han på Lyn Cassady (George Clooney), en soldat med övernaturliga förmågor. Bob följer med Lyn på hans uppdrag i Irak för att samla material till sin artikel om kriget. Samtidigt som vi följer de två männen på deras resa, får vi i ett gäng tillbakablickar veta mer om Lyn Cassidys förflutna i den hippieinspirerade New Earth Army."

http://www.bio.nu/film/?id=101708

"Mer av det här är sant än du vill tro" inleds osannolika men i mycket sanna ”The men who stare at ­goats”. På 1980-talet lyckades en imponerande flummig Vietnamveteran övertyga sina överordnade om att armén borde träna några rekryter i att använda paranormala krafter i krigföring.

http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/the-men-who-stare-at-goats/

http://www.imdb.com/title/tt1234548/

"I sanningsbaserade filmen "The Men who stare at goats" flummar George Clooney med hjärnvågsattacker mot getter i den amerikanska armén. 

Dagens verklighet är inte långt borta.

I ett träningsläger i Fort Bragg, North Carolina, får amerikanska soldater lära sig hemligheterna bakom den mytomspunne, japanske krigaren.

Sju av tio säger att de blivit bättre på att hantera stressiga situationer, dessutom har resultaten på både skrivna test och vid skjutövningar ökat, enligt Time Magazine, som besökt träningslägret."

http://www.metro.se/metrojobb/har-tranar-soldater-for-att-bli-samuraj-krigare/Objiih!23727/

Sajtvärd på Övernaturligt

Klass
2013-06-07, 20:29
#1

Om någon stirrar tillräckligt länge på en get så lär geten dö förr eller senare.

Fjäril
2013-06-07, 21:28
#2

#1 Haha! Ja det lär den göra - och den som stirrar också ;) men detta är väl något annat antar jag. Jag har inte sett filmen (än).

Sajtvärd på Övernaturligt

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[NeferNefer]
2013-06-07, 21:31
#3

Jag har sett filmen. Den är intressant, helt klart, oavsett om tittaren väljer att tro på det eller inte. Mer säger jag inte, för det är bättre att se den själv och bilda en egen uppfattning. Dessutom vore det tråkigt om jag avslöjade något … 🤫

JonasDuregard
2013-06-08, 02:49
#4

Har sett den. 

Det man bör tänka på är att sanningsbaserad inte är samma sak som sann.

De dokumentära bitarna visar främst hur absurt överfinansierad den Amerikanska militären är. Jag undrar om det finns någon tokig ide som inte skulle kunna finansieras av någon gren av USAs militär…

[Zorita]
2013-06-08, 10:10
#5

Jag alskar den filmen, tycker den ar riktigt kul.Sen om de dar teknikerna funkar eller inte vet jag ju inte, men msn behover inte tro for att uppskatta filmen!

Upp till toppen