Etikettvetenskap
Läst 3282 ggr
Fjäril
2013-09-20, 10:06

Utomjordingar hittade vid England

Vad tror ni, finns det liv i rymden som kan ta sig hit till jorden?

"Visst finns utomjordingar, och spår av dem har hittats i molnen ovanför en brittisk nationalpark.

De sensationella uppgifterna presenteras av forskare vid universitetet i Sheffield.

– Vår slutsats är att liv fortsätter att komma till Jorden från rymden. Liv är inte begränsat till den här planeten och har med största sannolikhet inte heller uppstått här, säger professor Milton Wainwright som lett studien till The Telegraph.…"

http://www.expressen.se/nyheter/utomjordingar-hittade-vid-england/

Sajtvärd på Övernaturligt

Magi-cat
2013-09-20, 10:19
#1

Visst finns det liv på andra ställen. Att kometer och meteoriter på sitt sätt bidragit till livet här på jorden är inte ens särskilt kontroversiellt. Vi lever i ett dynamiskt universum, ingen isolerad ö.

Men det här?🤔 Det låter som långt dragna slutsatser av ynka lite…

"The findings are published in the Journal of Cosmology, a scientific journal that often publishes papers on astrobiology but is highly controversial among scientists.

It has often been criticised by the scientific establishment for publishing papers of a more fringe variety.

Two years ago it controversially published a paper that claimed to have identified fossils of microbiotic life in a meteorite, sparking a blaze of publicity, but some astronomers were highly sceptical of the findings. "

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/10321227/Alien-life-found-living-in-Earths-atmosphere-claims-scientist.html

(knasig text det blir…)

Vi får väl se vad ballongerna hittar i fortsättningen…🙂


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Fjäril
2013-09-20, 11:03
#2

Antingen vill de att det ska finnas liv i rymden (förutom kometer och dylikt) eller så har de mer information som inte publiceras 🙂

Sajtvärd på Övernaturligt

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Magi-cat
2013-09-20, 11:23
#3

Det vore onekligen en fjäder i forskningshatten om de skulle hitta något.😎🏆


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Neutralis
2013-09-20, 15:26
#4

#2

Lustig tanke… att hålla inne med information som skulle göra dem mer trovärdiga.🤔

[Starman]
2013-09-20, 19:43
gant
2013-09-21, 01:53
#6

#2

Jo detta var väl ett bra exempel på hur även forskare kan hitta små korn av sanning som används för att bevisa någon tes man vill tro på.

(Det kan också ses som ett exempel på den något pompösa rubriksättning som kvällstidningsjournalister ägnar sig åt)

Som glad lekman ser jag ju tre saker som jag omedelbart reagerar på när jag läser vad som står i ursprungsartikeln.

En mycket kort sammanfattning är att man hittat ett skal från en kiselalg, som de hävdar inte borde kunnat finnas så högt upp, om det inte kommit utifrån.

1. "Fallhastigheten"

Författarna hänvisar till en studie om hur snabbt partiklar faller genom atmosfären. Vad de inte tycks reflektera över är att den studien handlade om sfäriska partiklar (som rimligen faller snabbare än någon annan form). Men ser man på bilden av det där mikroskopiska kiselskalet, så är det definitivt inte klotformat. Det jag tänkte på när jag såg bilden var snarare något sånt här. Som kan sväva ganska bra i luftströmmar. 

2. Varfifrån kommer skalet? 

Författarna medger att vulkanutbrott skulle kunna kasta upp skal från kiselalger till denna höjd, men då det inte har varit några i området så tror de inte på ett jordiskt ursprung.

Men… även om skalet faktiskt kom från rymden, kan ju denna alg ändå ha fötts, levt och dött här på jorden. Vi har i flera årtionden skickat ut diverse prylar i rymden som kan få med sig diverse partiklar och mikrober på sin väg genom atmosfären. Här är en förteckning över de uppskjutningar som skedde i samma veva som deras provtagning. Men det kan ju ha kommit från någon tidigare uppskjutning också. Kan sSkalet ha fastnat på någon Saturn V-raket på dess väg att skicka iväg någon av Apollokapslarna? 

För att inte tala om alla väder- och forskningsballonger. Vad säger att det där skalet inte fastnade på deras egen ballong någonstans på väg upp? 

3. Härstammar livet från kiselalger?

Kort svar: Nej!

Längre svar:
Det har funnits hundratusentals olika arter av kiselalger på jorden. De är dessutom väldigt populära bland geologer och andra forskare eftersom de - tack vare sitt kiselskal - har en tendens att bli fossilerade. Det finns hela bergskedjor uppbyggda av lämningar från kiselalger. 

Därför vet vi också ganska väl när de första av dem började dyka upp på jorden. Det skedde för något 100-tal miljoner år sedan. 

Men vi har funnit lämningar av andra prokaryoter (som alger), bakterier och arkéer som är betydligt äldre än så. Det har funnits betydligt mer komplexa varelser (som flercelliga djur) på jorden innan de första kiselalgerna dök upp. Även kiselalager kan - med algmått mätt - ses som ganska komplexa livformer. 

Om dessa skulle ha levt i kometer eller asteroider (som författarna hävdar), kan de omöjligen ha genomgått någon evolution utan måste ha överlevt i någon form av dvala, förslagsvis som sporer. Och det skulle de gjort sedan dessa himlakroppar formades.

Kometer och asteroider bildades så gott som uteslutande i samband med solsystemets födelse för fem mijarder år sedan. Jorden fick också långt fler nedslag när jorden var ung. Om kometer har burit liv i form av kiselalger, borde spår av dessa ha dykt upp i de allra äldsta bergarterna och mineralen. Men de spåren finns inte.

De som vill gräva fram något spår av en livsform som skulle tyda på att jordens liv har ett utomjordiskt ursprung, bör leta efter en livsform som faktiskt skulle kunna utgöra en tidig jordisk livsform. Att hitta något som bevisligen är en jordisk livsform som lever idag, är inte ett steg i den riktningen.

EmelieSaraViola
2013-10-18, 12:13
#7

Om man ser hur liten vår planet i universum, om man zoomar ut så ser vårat solsystem ut som en stjärna i universum, så tvivlar jag inte på att det finns många andra planeter och solsystem med liv.

[peter54]
2013-10-26, 00:12
#8

Självklart finns det liv i rymden, vi är ju i rymden. Ingen lever väl kvar i den antika uppfattningen att jorden är universums medelpunkt?

Sannolikheten att det finns andra planeter runt solar med samma betingelser som här är tämligen stor, men därifrån till att några andra intelligenta varelser skulle ge sig ut på resa i många, många generationer på måfå och till slut hamna här, nja, det tror jag är en sannolikhet mindre än kvarkar.

[Borttaget]
[Borttaget] 
2014-01-25, 22:02
#9

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2014-01-31, 02:33
#10

Inlägget är borttaget

[niklaeri02]
2014-02-01, 22:30
#11

Svårt att veta. Varför visar dom sig inte mer?

Jag har bara sett några lampor ovanför molnen som verkade skumma, som rörde sig sakta bortåt.

JonasDuregard
2014-02-01, 22:47
#12

Tog bort ett inlägg som bara hade en väldigt avlägsen koppling till trådens ämne.

Upp till toppen