Etikettallmänt
Läst 2759 ggr
[Ladymoon]
2014-01-15, 23:49

Skapandet av människan

Det finns många teorier om hur detta kan ha gått till.

Vi kan börja med Adam och Eva. De får två söner och dessa söner sänds ut i världen för att skaffa sig hustru och familj. Men stopp! Adam och Eva var ju de första människorna enligt Bibleln.

Sen har vi Darwins teori om att det är evolutionen som sköter saken. Det börjar med en apa i ett träd och slutar med en människa på marken. Men då är det en mycket tidig människan, kanske så tidig att den ska kallas apmänniska.

Gör vi sedan ett lite längre hopp framåt så hamnar vi hos neanderthalaren den art som står före oss, Homo Sapiens. Men hur gick det där till egentligen? En liten tid levde vi sida vid sida, men plötsligt dör neanderthalaren ut och kvar står homo sapiens.

Tänk om det var någon från en annan civilisation som var på besök här på jorden, någon som var högre tekniskt sett än  neanderthalaren, och även högre tekniskt sätt än oss vanliga dödliga. De tar en kvinna som de gör konstgjord befruktning på. Det hon sedan bär på och föder är en blandning av besökaren och neanderthalaren. Och att detta blev vi "Adam och Eva".

[Ladymoon]
2014-01-15, 23:57
#1

Pssst!!! 

Det fanns en sådan vid tiden för skiftet neandertalaren och Homo Sapiens. Och det finns bevis för detta. Man har hittat en mycket framstående civilisation i området mellan Eufrat och Tigris. Man har hittat lertavlor med kilskrift, man har hittat rester av stora tempel, det finns en stor portal skapad till gudinnan Ishtars ära. 

Det finns att läsa i bl a "The 12:th Planet" av Zecharia Sitchin

😎

Morphogenesis
2014-01-16, 08:11
#2

"Sen har vi Darwins teori om att det är evolutionen som sköter saken. Det börjar med en apa i ett träd och slutar med en människa på marken. Men då är det en mycket tidig människan, kanske så tidig att den ska kallas apmänniska."

Det är inte riktigt så den evolutionära förklaringen ser ut.

"Tänk om det var någon från en annan civilisation som var på besök här på jorden, någon som var högre tekniskt sett än  neanderthalaren, och även högre tekniskt sätt än oss vanliga dödliga. De tar en kvinna som de gör konstgjord befruktning på. Det hon sedan bär på och föder är en blandning av besökaren och neanderthalaren. Och att detta blev vi "Adam och Eva"."

Ja, tänk om. Men det finns ingen anledning att tro på någonting sådant utan några belägg.

"Det finns att läsa i bl a "The 12:th Planet" av Zecharia Sitchin"

Inte trovärdigt för fem öre.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[Rumpstek]
2014-01-16, 12:40
#3

Jag rekommenderar dig att läsa A history of world societies.

JoHo
2014-01-16, 13:20
#4

Tycker du ska se på detta klipp när Carl Sagan förklarar evolution:

Maria
2014-01-16, 13:47
#5

Framstående civilisationer har kommit och gått under historiens gång.

/Maria

Djembelelle
2014-01-16, 22:13
#6

"Tänk om det var någon från en annan civilisation som var på besök här på jorden, någon som var högre tekniskt sett än  neanderthalaren, och även högre tekniskt sätt än oss vanliga dödliga. "

Ja, och hur skapades dessa figurer från en annan civilisation? Gud eller evolution?

Lennart Hedlund

sessar
2014-01-17, 01:14
#7

Ja vilken jäkla tur att vi inte vet mer än att vi har fått små hjärnor som vi kan sitta och spekulera med om allt eller inget , fast vi vet att vi aldrig får några svar 🙂, men teorin om kidnappad kvinna är så underbar att jag hoppas du spinner vidare med dina ideer och skriver en bok. Tänk på han som skrev - en liftares guide i galaxen, han tjänade stora pengar på sin högt flygande hjärna !

JoHo
2014-01-17, 13:19
#8

#6

> Ja, och hur skapades dessa figurer från en annan civilisation? Gud eller evolution?

Ja, och hur skapades gud och av vem?

Hursom kan big bang och evolution i dag besvaras utan att ta till gudsaspekten. Att ta till gudsaspekten i vetenskap hindrar bara att vi går framåt när allt vi inte förstår förklaras med "det var en gud…".

Oc OM det nu skulle finnas en gud… vilken av de över 2700 gudarna som människan hittat på och tillber i dag är det som gäller?

Det skulle vara kul att höra vad Ladymoon i #0 anser om Carl Sagan-klippet om evolution jag la upp.

JoHo
2014-01-17, 14:02
#9

Mer Carl Sagan

[peter54]
2014-01-18, 13:48
#10

Nja, det som står i #0 låter lite väl förenklat och dessutom har nästan ingen hänsyn tagits till en mycket viktig faktor - tiden. Evolutionen omfattar drygt 4 miljarder år, de första människoliknande existenserna utvecklades i Östafrika för omkring 2 miljoner år sedan (Australopithecus).

Det där med främmande civilisation på besök är fortfarande en teori bland många, inte alls vederlagt med oemotsagda evidens.

Dessutom, på frågan "vem skapade den främmande civilisationen - evolution eller gud", ser det ut som om trådskaparen vill att läsaren ska svara - självklart gud. Då uppstår den självklara följdfrågan, vem skapade gud?

Jag anser att gud/gudar, oavsett vilken/vilka det handlar om, är skapade av människan, inte tvärtom. Därmed är det för min del högst sannolikt att evolution är svaret på frågan.

Gronstedt
2014-01-18, 15:43
#11

#8: "Oc OM det nu skulle finnas en gud… vilken av de över 2700 gudarna som människan hittat på och tillber i dag är det som gäller?". Tja, eftersom människan skapar gudarna, så är det ju lite som att fråga vilket ägg som lade hönan …

JonasDuregard
2014-01-19, 12:55
#12

#1 "Man har hittat lertavlor med kilskrift"

Värt att notera är att det finns flera steg i teknisk utveckling mellan skriftspråk och konstgjord befruktning 🙂. Ytterligare längre till att besöka andra planeter verkar det som.

[Ladymoon]
2014-01-22, 21:36
#13

Ursäkta dröjsmålet med mina kommentarer.  Ibland blir det så.

Joho; - Jag är en Carl Sagan-fan och tycker det är väldigt intressant med hans teorier från minsta bakterie här på jorden till stora galaxer i universum. 

Peter54: - Jag är medveten om att jag "buntat ihop" väldigt stora frågor i få rader, men jag valde detta i stället för att skriva ett långt inlägg som folk tröttnar på och inte orkar läsa färdigt.

Jonas Duregard: De som skrev dessa lertavlor i kilskrift var inte de som "befruktade". De var iakttagare till det som skedde. 

Grönstedt: Jag vet inte vilken gud som gäller, men om vi ska gå på berättelsen om Adam och Eva, så är det Jahve, Israels gud. Om vi ska gå till civilisationen som levde mellan Eufrat och Tigris, alltså Sumerien/Babylonien, så hade de ju flera gudar såsom An, Ki, Enki, Inanna osv.

Bumblebo: Jo det finns många civilisationer som varit mycket framstående men som plötsligt dött ut av någon anledning, exempelvis Maya-folket, Aztekerna, Inka osv och sist men inte minst Sumerna/Babelonierna.

Morphogenesis
2014-01-22, 21:39
#14

#13. Mayafolket är väl inte utdött?

[Ladymoon]
2014-01-22, 21:40
#15

# 14 - Nej du har helt rätt. Fel av mig, rätt av dig. Puh!!! 😛

LinaLj
2014-01-23, 07:52
#16

Vad jag vet har man inte hittat några kilskrifter som berättar om något som skulle tyda på besökare från andra världar. Om man inte tolkar de religiösa texterna som att gudarna = utomjordingar. Men då skulle man ju kunna dra samma slutsattser om alla mytologiska berättelser.

Av de kilskriftstavlor man har hittat och daterat med hjälp av termoluminisens så är de äldsta från omkring 3000 f.vt.

Eftersom neandertalaran dog ut för ca 30 000 år sedan så är kilskriftstavlorna knappast tillförlitliga källor då det skiljer över 20 000 år mellan dem båda.

Sedan är det problemet med att forskarna inte kan hitta några bevis på att vi är släkt med neanderthalare. Trotts stora undersökningar så finns det inga bevis för att vi delar mitrokondrisk dna med dem. Vilket vi absolut skulle göra om vi alla stammade från dem.

Gronstedt
2014-01-23, 09:00
#17

#13: Varför inte ta med fler, inklusive The Flying Spaghetti Monster? Människans förmåga att skapa gudar är fortfarande aktiv och gudar blir väl inte bättre med åren?

#14: Är det någon som påstått att alla dagens européer  härstammar från neanderthalare? Frågan har väl snarare varit om det förekom rasblandning alls när cro magnonerna kom larvande. Ännu mer intressant är vad som hände i Asien när cro magnonerna kom dit - var de tidigare människotyperna utdöda och, om inte, förekom rasblandning där?

Greigh
2014-01-30, 13:26
#18

Ardipithecus var det första människoliknande släktet som existerade för 6 miljoner år sedan. Denna var uppdelade i två arter, kadabba och ramidus. För 4 miljoner år sedan kom sen Australopithecus, som skulle fortsätta utvecklas till anamensis, afarensis, bahrelghazali, africanus, garhi och sediba. 2 miljoner år efter det kom Paranthropus som var uppdelad i tre olika arter, som senare blev Homo-arten!

iMrtin
2014-01-30, 22:21
#20

Darwin var inte emot tanken på Gud och i som TS skriver:  "Sen har vi Darwins teori om att det är evolutionen som sköter saken. Det börjar med en apa i ett träd " är det inte Darwin's teori utan TS teori.

 Darwin's book did not address the question of human evolution, saying only that "Light will be thrown on the origin of man and his history". http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution#Darwin


iMrtin
2014-01-30, 22:30
#21

#19: det är ett korallrev. Koraller är levande varelser. (dock inte mänskliga)


retep
2014-01-30, 23:01
#22

Ja,ja NASA vill väl bara skapa en sensation eller nåt! Hittar helt säkert bara på att det skulle vara nåt "man made"

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

JonasDuregard
2014-01-30, 23:08
#23

#22 Det är inte NASA du länkat till 😂.

Visa var NASA sagt det du påstår.

Och nej, NASA står inte över tvivel. De måste redovisa varför de påstår saker precis som alla andra, om de vill att någon ska ta dem på allvar.

Men som sagt, jag synar. Visa att NASA sagt.

iMrtin
2014-01-30, 23:08
#24

"NASA distanced itself from the claims saying that what had been captured was nothing more than a 30-km-long, naturally occurring chain of sandbanks.[49"

http://en.wikipedia.org/wiki/Adam's_Bridge


JonasDuregard
2014-01-30, 23:12
#25

#22 För att göra det ännu lite svårare för dig att trassla dig ur det här: NASA går ut och säger raka motsatsen till det du påstår http://www.hindustantimes.com/news-feed/science/photos-no-proof-of-ram-setu-nasa/article1-247912.aspx

Sammanfattningsvis säger de att hela historien du länkar till är precis den sortens struntprat som vem som helst lätt kan se att det är. Så här säger Mark Hess om det hela: "The mysterious bridge was nothing more than a 30 km long, naturally-occurring chain of sandbanks called Adam's bridge".

Hur tänker du runt det här? 🙂 Är NASA plötsligt inte lika pålitliga längre, eller vad? 

EDIT: #24 Hann före 🙂

Upp till toppen