Annons:
Etikettmedialitet
Läst 1676 ggr
JoHo
2013-12-26, 15:24

Förutsägelser som misslyckades 2013

En sammanfattning av självpåstådda medium som förutsåg 2013 och hir mycket som slog in. Man måste vara väldigt tillmötesgående för att ge ens någon träff. Få gissningar slog in: http://www.relativelyinteresting.com/2013-failed-forgotten-psychic-predictions/ Någon som kan sammanfatta de förutsägelser som svenska självpåstådda medium förutsåg och hur det gick för dem.

Annons:
piotrr
2014-01-03, 11:43
#1

något som ibland slår mig är att medium ofta är lite SÄMRE än slumpen på att förutsäga saker. Det är intressant.

/ Per

Sajtvärd för Skepticism

JoHo
2014-01-03, 12:15
#2

Ja, men de är 100% korrekta med uttalanden som att "det kommer regna någon dag i juli" eller "kring den 24/12 kommer många få besök av en ridklädd herre med vitt skägg" och liknande.

Mantissa
2014-01-03, 12:49
#3

Jag slapp den där ridklädde herren i år i alla fall tack och lov! :O

Astell
2014-01-03, 16:11
#4

Trodde tomten skulle komma men där siade jag fel i år ;)

JoHo
2014-01-04, 13:58
#5

Här är journalisten Fredrik Strages förutsägelser för 2014. Skrivet ironiskt men är nog säkert bättre än "professionella siare":

http://mobil.dn.se/kultur-noje/kronikor/fredrik-nostragedamus-har-ar-min-profetia-om-nadens-ar-2014/?brs=d

***

Fredrik Nostragedamus: Här är min profetia om nådens år 2014

Uppdaterad 2014-01-03 10:09. Publicerad 2014-01-03 09:44

Vid en arkeologisk utgrävning under det stängda Debaser Slussen återfanns nyligen skrifter av den medeltida siaren Nostragedamus. Läs hans profetia om året som just börjat.

Januari:
Statens väg- och transportforskningsinstitut vinner gehör för fjolårets förslag att alla som cyklar i svenska filmer måste bära hjälm. Sjöfartsverket kräver genast att alla som befinner sig nära vatten i svenska filmer ska bära flytväst.

Manuset till David Lagercrantz första Lisbeth Salander-roman läcker. I andra kapitlet sprängs tidskriften Millenniums redaktion av den illasinnade krönikören Aina Küllenberg. Lagercrantz försäkrar att alla likheter med Annette Kullenberg, som spydde galla över hans släkt i Expressen, är tillfälligheter.

Februari:
Aviciis konsert på Tele2 Arena flyttas till Friends Arena men ställs in eftersom den lokalen också anses vara för liten. ”Tim älskar Sverige men han har inte tid för intima klubbspelningar”, säger hans manager. ”Vi behöver fler arenor i Stockholm”, säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt.

Mars:
Årsta jämnas med marken för att ge plats åt Mega Carema Arena, som finansieras med pengar från äldreomsorgen.

April:
En internationell studie visar att en genomsnittlig svensk 15-åring har en intellektuell kapacitet jämförbar med en guldhamsters. I ett försök att höja Sveriges resultat i Pisamätningarna utför militära underrättelsetjänsten, på initiativ av ex-majoren Jan Björklund, en hemlig operation i Paris där svaren till nästa prov stjäls från OECD:s kontor.

Maj:
”SVT Debatt” görs om för att tilltala en yngre publik. Studiosoffan ersätts av en bur där allt är tillåtet utom slag mot strupen och könsorganen. Debattörer som Göran Greider och Dilsa Demirbag Sten coachas av MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Det nya programmet ”SVT Debatt Steel Cage Smackdown” gör succé.

Juni:
Svenska högerextremister bjuder in representanter för det grekiska nazistpartiet Gyllene gryning. Efter några öl ber svenskarna om ursäkt för att de så sent som på nittiotalet misshandlade greker och kallade dem svartskallar: ”Ni är våra bröder. Det är dumt att döma folk efter utseende.” Organisationen Nazister för tolerans bildas samma kväll. Grekerna föreslår att även turkiska nazister ska få bli medlemmar.

Juli:
Byggandet av Mega Carema Arena avbryts när pengarna tar slut. Regeringen skjuter till ytterligare 600 miljarder efter att Da Buzz bokats som förband till Avicii.

Augusti:
Kravaller i Stockholms förorter. Polisen testar en ny taktik och pryder sina hjälmar med ”Jag är Jason”-klistermärken.

September:
Jan Björklund bryter lårbenshalsen när han diskuterar skolpolitik med Ibrahim Baylan i ”SVT Debatt Steel Cage Smackdown”.

Oktober:
”Vi vill främja svensk ekonomi. Och ny teknik”, säger Sveriges statsminister Stefan Löfven och byter nationell valuta från krona till bitcoin.
Inspelningen av den nya Millennium-filmen avbryts när Rooney Mara vägrar ha på sig cykelhjälm och flytväst samtidigt. David Lagercrantz hoppar av och ny Stieg Larsson-författare blir Stig Larsson vars experimentella romaner ”Kaninmannen som lekte med elden” och ”Grötbögen som sprängdes” hyllas av kritiker.

November:
Nazister för tolerans växer med heilande medlemmar från Etiopien, Thailand, Uganda, Israel, Cypern och Kenya. Efter att ha spelat in en cover av ”We are the world” överger man nazismen och koncentrerar sig på arbetet för tolerans.

December:
Bitcoinkursen störtdyker. Miljontals svenskar blir utfattiga och tvingas fly till Rumänien där de tigger på gatorna.

Fredrik Nostragedamus

fredrik.strage@dn.se

Upp till toppen
Annons: