Medialitet

Medium i Sverige

2014-01-31 18:43 #0 av: Fjäril

Här har jag sammanställt några av de mer kända medium vi har här i Sverige. Alla har vi olika tankar om deras arbete, men har någon personlig erfarenhet?

Pierre Hesselbrandt

"Alla människor har sin egen historia och gör sina egna val i livet. För många av de som arbetar som medium har medialitet varit ett naturligt inslag i uppväxten medan andra varit med om starka upplevelser som kullkastat tidigare planer och fått dem att tänka igen. 

Under lång tid stängde Pierre av sin medialitet och fokuserade på annat. Först efter några år kom det hela tillbaks och han började aktivt arbeta med att lära sig mer om den förmåga han bar på. Trots de olika avbrotten i medialt arbete, är det inte tvivel som gjort att han valt att tänka på annat och fly. Redan som barn hade han förstått att det finns en hel del vi inte känner till, och som flertalet inte pratar om. I dagsläget är han dock inte rädd för att visa vem han är. Kan vännerna inte acceptera honom som den han är, ser han sig om efter andra vänner att ha i närheten. Att rensa i leden och välja ut de personer som hjälper och inspirerar, är någonting Pierre Hesselbrandt återkommer till. Vänner som finns där också när det är svårt."

Lena Ranehag

"Sedan lång tid tillbaks har hon arbetat för att vägleda och hjälpa sina klienter att utvecklas och hitta sig själva. Ett arbete som är mer än ett jobb. Lena Ranehag arbetar med en mängd tekniker relaterade till det mediala och har skrivit ett flertal böcker om sina upplevelser. Enligt Lena Ranehag har alla människor förmågan att kommunicera med den andra sidan, men ofta stänger vi av denna kommunikationsväg i takt med att vi blir äldre. En stark önskan är att hjälpa människor att åter öppna kanalen för att ta emot information och ha en direktkontakt med det vi inte ser till vardags. Lena Ranehag upptäckte mediala egenskaper som barn. När hon var omkring 6-7 år insåg hon att de flesta inte kunde se några av de individer hon själv kunde se. Detta är en insikt som i mångt och mycket präglat hela livet. I och med de egenskaper hon fått, och arbetat hårt med, kan hon hjälpa och vägleda människor vidare i livet.

Kontakten med den andra sidan sker genom alla sinnen. Ibland genom fysiska upplevelser och vid andra tillfällen genom smaker, lukt, syn eller ljud. Övertygelsen om att vi aldrig är helt ensamma och att livet inte slutar när vi dör, ger tillit och kärlek. Att få insikter om att det finns världar vi inte ser, är för många någonting som minskar oro och bidrar till att de börjar söka efter sin sanning och hur de skall hitta sin väg i livet. Detta är någonting Lena Ranehag vill uppmuntra."

Benny Rosenqvist

"Han upplevde kontakt med en släkting som gått bort, samt av ytterligare en man. Från och med denna händelse kunde Benny Rosenqvist få kontakt med andra sidan. Även om han upplevde en mycket tuff barndom, var den andra sidan en tröst för honom. När han flyttade hemifrån var livet enklare och Benny kunde formas till den han är – ett av landets mest framgångsrika medium.

Det är inte svårt för den som vill läsa om Benny Rosenqvist och hans tankar kring sin roll. Tidningen ”Nära” har en upplaga om ca 20 000 exemplar i vilken Benny skriver varje månad. Det går att ta del av hans arbete i Kvällsposten, samt i Hemmets Journal. Därtill har han skrivit böcker både själv och tillsammans med andra. Helt klart är han mycket aktiv i sitt yrke och går långt för att bidra med det han kan. I sina berättelser är Benny väldigt personlig och delar med sig av egna erfarenheter."

Jörgen Gustafsson

"Enligt Jörgen Gustafsson föds alla med en kontakt och möjligheten att kommunicera med det okända som det ofta kallas. Själv kallar han det för andevärlden. Av olika anledningar kan man dock stänga av sin förmåga och helt tappa möjligheten att kommunicera med den andra sidan. Dock kan man återuppta kontakten och öppna kanalen igen.

Den som vill arbeta som medium kan välja mellan en rad utbildningar. Flera av landets medium håller kurser och utbildar människor inte bara till att bli verksamma medium utan även för de som vill lära sig mer och öppna sig. Om det är lämpligt för alla människor att bli medium är någonting som Jörgen Gustafsson ställer sig något kritisk till. Istället menar han att det finns olika saker man kan vara bra på. Alla bör kanske inte bli lastbilschaufförer.  Även om han är ett av Sveriges mer välkända medium känns vissa dagar sämre än andra. Som människa har man vissa bra dagar och andra som är lite värre. Det är ingenting som ändras för att man blir medium säger han.

Iris Hall var en av lärarna Jörgen Gustafsson själv gick hos när han valde att utbilda sig och förfina kompetensen. Utbildningar inom medialt arbete är långa och kräver en hel del av den som går kursen. I sina egna kurser som han erbjuder, väljer han att blanda elever och ha övningar med både nybörjare och erfarna studenter. Detta för att man lär sig olika snabbt och kan ha nytta av spridningen. Hur kurserna utformas är annars olika för alla medium. Är man nyfiken på hur en specifik kurs ser ut, eller om man kanske till och med har direkta frågor om utformning och tanke med utbildningen, kan man höra av sig till den som är ansvarig för denna. Inte sällan kan man få bra svar vilka kan vara till hjälp när man skall välja."

Källa: http://mediumguiden.se/

Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2014-02-05 13:38 #1 av: [Big Dog Mama]

Sett Benny Rosenqvist på storseans! Chockad över nonchalansen, överlägsenheten och sättet att behandla människor. Han talade om för folk att dom skulle få cancer, att det skulle ske dödsfall i familjen och att maken hade haft en älskarinna! Riktigt illa!! 

Anmäl
2014-02-05 14:24 #2 av: Fjäril

#1

Det var ingen vidare upplevelse. Jag har ingen erfarenhet av någon av dem men så får det inte gå till!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2014-02-05 16:48 #3 av: Ming

#1 Tummen ned för honom !

Anmäl
2014-02-05 21:30 #4 av: olaka

Dessutom skriver han böcker tillsammans med Ingrid Carlqvist, chefsredaktör för den främlingsfientlig (numera nät-)tidningen Dispatch International, det borde få även "troende" att dra öronen åt sig.

Medarbetare på Skepticism.

Finns på Twitter som @Ola_i_Lyckan. Medlem i VoF, Vänsterpartiet samt GAST Spelförening.

Anmäl
2014-02-05 21:31 #5 av: Fjäril

Fryser Underliga saker!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2014-02-06 11:11 #6 av: [Big Dog Mama]

Sen tar han 1200:- för en privatsittning på 30 min (fin timpeng) där han pratar om framtiden - men inte definierar vad tiden är för den säger han inte existerar så du kan få vänta på att det ska "slå in" hela livet. Oseriöst!! 

Samtidigt kan man ju undra hur desperata människor är som väljer en sittning hos honom.? Bara för han har varit i tv??

Att se honom "ringa upp" Ted Gärdestad räcker väl som avskräckning kan man tycka??

Anmäl
2014-02-06 11:15 #7 av: Magi-cat

#4 Ursäkta okunnigheten, men vad är det för tidning? Är chefred också medium?

Peace

Anmäl
2014-02-06 12:04 #8 av: olaka

#7

Nej, hon har varit medförfattare på hans andliga böcker.

Det finns en sida som listar ett urval av alla dumma saker hon säger på Twitter:

http://shitingridcarlqvistsays.blogspot.se

Falukorvsfascisterna(SD) har distrubierat tidningen och de har publicerat djupt rasistiska texter. T ex:

http://www.interasistmen.se/granskning/dispatch-international-turkar-utfor-folkmord-pa-tyska-man-for-evolutionens-skull/

Medarbetare på Skepticism.

Finns på Twitter som @Ola_i_Lyckan. Medlem i VoF, Vänsterpartiet samt GAST Spelförening.

Anmäl
2014-02-06 13:15 #9 av: Magi-cat

Kastade en snabb blick på eländet. Kräks

Ursäkta sidospåret, den här tråden handlar om medier...

Peace

Anmäl
2014-02-07 15:41 #10 av: Ming

Nu är jag lite stöddig här men....ingen av dem imponerar på mig.....

Anmäl
2014-02-09 21:40 #11 av: Gesus Pettersson

Jag håller faktiskt precis på att titta lite hur mycket dessa påstådda medium bl.a omsätter med sina verksamheter + vad dom sysslar med för olika "tjänster" med mera -  för den som är intresserad...

http://gesusbloggen.wordpress.com/category/gesus-granskar-2/

Anmäl
2014-02-10 21:04 #12 av: [Lindyhop]1

Är allt annat än skeptiker utan mycket övertygad. Men Benny Rosenqvist ger mig väldigt dåliga vibbar! Bläk!

Anmäl
2014-02-17 00:12 #13 av: VästkustFia

Får tyvärr säga detsamma. Läser då och då Hemmets Journal där han medverkar och hans svar på folks frågor känns väldigt stereotypa. Mitt intryck är att han för det mesta säger precis det (han tror att) personen vill höra.

Anmäl
2014-09-20 16:25 #14 av: wissan

Ingen av de uppräknade anser jag  vara några bra medium, långt därifrån.

Anmäl
2016-11-05 23:35 #15 av: blommarn

Jörgen Gustavsson är Kanon duktig han rekommenderar jag alla dagar i veckan Punkt slut!

Anmäl
2016-11-15 14:42 #16 av: Davbjo

#15: "Duktig" på samma grund som alla andra påstådda medium, eller går det att påvisa att han är särskilt kompetent? Inga medium har ju lyckats styrka sina påstådda krafter på något som helst sätt, mig veterligen gäller detta även Jörgen Gustavsson.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2016-11-16 15:59 #17 av: ru4real

Alla medium säger väl det folk "vill höra". T ex genom att bara kasta ut sig en massa påståenden där den som vill tro enbart kommer ihåg det som de tycker stämmer in på deras situation.
Inget medium har ju ngnsin lyckats med att t ex förutspå jordbävningar exakt, hitta försvunna personer eller saker med trovärdighet osv
Att ett medium förutspår en naturkatastrof i t ex Italien (jordbävningsdrabbat) eller att din borttappade vigselring ligger bakom byrån där du brukar lägga den räknas inte på riktigt. Det är snarare kvalificerade gissningar baserat på "erfarenhet".

Anmäl
2017-08-23 14:05 #18 av: Wonnalesan

Hejsan! Jag har tagit för vana att se repriserna på det okända, så skriver jag lite av det jag upptäcker. Ingen är i klass med de medium från USA som nu gästar rutan i sina program. Men det jag sett är att alla har sina områden de tar fasta på .Vendela tar alltid gamla släktingar som säkert är döda. Mormor eller mormors mamma. Terry är krig , mord , fältslag osv. Vad jag noterat är att de ofta är kritiska till det de kallar religiösa människor. Vilket är mycket konstigt då Gud är Ande, så och Jesus och DHA?

Pierre och Lena har ju ibland hamnat rätt . Jag tänker att man ska leva sitt liv bland de levande och leva sitt liv så bra man kan. Göra det goda för allt levande och vår planet. När vi kommer till andra sidan kan vi umgås med de andra som gått över.

Vi är här så kort stund att vi ska ta vara på vår tid, lära oss leva med vissheten att döden är lika odramatisk som födseln. Vi saknar , gråter och känner sorg. Det är lika viktigt som att älska, leva och föröka oss.  Bara små tankar från en kvinna som snart är 70 år och som har förlorat många kära, men fått 4 barn och sju barnbarn.

Vi är här på livets villkor.  Mvh/ WL

Anmäl
2019-01-16 17:46 #19 av: drömmare

Det finns riktiga Medium. Ingen av dessa är tyvärr det. Väldigt långt ifrån. 

Anmäl
2019-01-20 20:19 #20 av: Davbjo

#19: Hur vet du att ingen av dessa är äkta? Det finns ju gott om personer som påstår att de är det, menar jag.

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl
2019-01-22 09:45 #21 av: drömmare

Hur jag vet ? Jag förstår det !  Fast är  inte  Einstein..

Anmäl
2019-01-22 09:49 #22 av: drömmare

Säger det återigen Du Davbjo är mer Medium. Du ser mer objektivt på saken utan att döma. 

Anmäl
2019-01-22 19:18 #23 av: Davbjo

#21: Vad är det som gör att du förstår det som deras följare inte förstår då?

Kvackyou.se | Imsoevil.com | @davbjo | OmVardagsmat | Viktoperation
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.